PRETRAGA PO OZNACI

PRETRAGA PO VELIČINI

Unutrašnji prečnik
Spoljašnji prečnik
Širina
Preciznost/10

FILTER

Filter po kategoriji

NOVOSTI NOVOSTI

Jedan od uzroka stradanja vaših ležajeva jeste pogrešna montaža.

Preuzmite brošuru metoda montaže i demontaže za svaki od tipova ležajeva i budite sigurni da je upravo način na koji Vi i Vaše kolege vršite ove procese onaj ispravan.

METODE MONTAŽE I DEMONTAŽE LEŽAJEVA

Opširnije

INDUKCIONI GREJAČI HEATER

August 31, 2019 12:54

Schaeffler group-a kao vodeći proizvođač najkvalitetnijih ležajeva i ostalog programa u okviru svog asortimana, nudi i prateću opremu za montažu i demontažu.

Schaeffler HEATER indukcioni grejači predstavljaju najsavremenije uređaje za zagrevanje ležajeva, zupčanika i drugih metalnih elemenata prstenastog oblika prilikom montaže.

Sa svim svojim naprednim funkcijama, pre svega funkcijom Delta-T, HEATER indukcioni grejači omogućuju pravilnu montažu definisanjem temperaturne razlike između spoljasnjeg i unutrašnjeg dela elementa koji se zagreva. Na taj način sprečavamo mogućnost oštećenja elemenata koji se zagrevaju i stičemo sve preduslove za pravilnu montažu.

OBEZBEDITE SIGURNOST, POVEĆAJTE POUZDANOST, UŠTEDITE VREME, POVEĆAJTE EFIKASNOST PROCESA MONTAŽE - KORISTITE HEATER INDUKCIONI GREJAČ

HEATER BROCHURE

HEATER INDUKCIONI GREJAČI

Opširnije

Koristite adekvatnu mast, predviđenu uslovima rada Vaših ležajeva?

Uzrok 60% slučajeva prevremenog stradanja ležajeva je neadekvatno podmazivanje i odabir masti!

SCHAEFFLER ARCANOL program Vam nudi širok spektar masti za različite uslove eksploatacije ležajeva, ispitanih na najzahtevnijim testnim stanicama specijalno konstruisanim i prilagođenim realnim uslovima rada ležajeva.

ADEKVATNO PODMAZIVANJE - DUŽI VEK TRAJANJA VAŠIH LEŽAJEVA

ARCANOL ROLLING BEARING GREASES

Za više informacija kontaktirajte naše stručno osoblje.

Opširnije

STOP FALSIFIKOVANIM LEŽAJEVIMA

June 4, 2019 10:10

Optima doo, kao ovlašćeni uvoznik i distributer vodećih svetskih brendova u programu ležajeva, linearne tehnike, semeringa i pratećih elemenata ozbiljno se bori sa jako popularnim trendom na tržištu, FALSIFIKOVANIM LEŽAJEVIMA.

Došli smo u posed falsifikovanih ležajeva koji preplavljuju tržište i koji narušavaju ugled velikih svetskih kompanija koje propagiraju i nude isključivo kvalitet!

KUPUJTE KOD OVLAŠĆENIH, OBEZBEDITE POUZDANOST I SIGURNOST! 

STOP FALSIFIKOVANIM LEŽAJEVIMA!

Opširnije

OPTIMA doo , nakon više od 15 godina web prisustva preko naše web stranice, pratila je potrebe naših klijenata i vodeći se njima kao i prateći nove IT mogućnosti, osavremenila je web stranicu, i uz niz novih naprednih funkcija, omogućila lakšu pretragu, pristup mnogim podacima i informacijama na jednom mestu.

Budite deo OPTIMA WEB TIMA!

 

Opširnije

Optima doo, kao ovlašćeni distributer Schaeffler grupe više od 20 godina, imala je čast da bude deo skupa najuspešnijih distributera Schaeffler-a na svetu.

Dr. Stefan Spindler, CEO Industrial na uspešnom događaju  Distributor days ’19:

,,Snažno partnerstvo je ključ našeg poslovanja. Lični kontakt je veoma važan za izgradnju I održavanje takvih partnerstava I pomoći će nam da nastavimo da razvijamo naš zajednički posao.”

Opširnije

SISTEM AUTOMATSKOG PODMAZIVANJA

May 28, 2019 18:25

Novi Schaeffler proizvod na tržištu!

U okviru Schaeffler servisnog centra Optima doo, kao ovlašćeni servis partner Schaeffler group-e,  predstavlja nove najsavremenije uređaje za automatsko podmazivanje . Sa mogućnošću preciznog programiranja podmazivanja i do 24 mazalična mesta, sa 4 odvojene pumpe, Schaeffler uređaji su nešto najsavremenije i najnaprednije u oblasti automatskog podmazivanja.

Produžite radni vek vaših ležajeva proračunatim količinama najkvalitetnijeg maziva, u pravo vreme!

Smanjite troškove održavanja, povećajte pouzdanost , uštedite vreme.

Opširnije

PRONAĐI SVOJ CORTECO BROJ

May 28, 2019 18:05

Optima doo kao ovlašćeni uvoznik i distributer CORTECO semeringa nudi Vam napredne funkcije pretrage CORTECO semeringa preko CORTECO broja odnosno unosom dimenzija u polja na dole navedenom linku.

Pretrega preko CORTECO broja  

Pretraga preko dimezija 

Opširnije

VIDEO VIDEO

Stop falsifikovanim ležajevima

Ne dozvolite da vas lako prevare, jer je u pitanju vaš novac. U kratkom videu naučite kako da razlikujete original od falsifikata i zaštite sebe od loših proizvoda. Kupujte kod proverenih distributera ulagajući u kvalitet i sopstvenu bezbednost.

Kupujte kod ovlašćenog distributera - obezbedite sigurnost

Saznajte na koji način se jedna od vodećih svetskih kompanija za proizvodnju ležajeva bori protiv korumpiranog tržišta i kako čini sve da svojim potrošačima pruži samo ono najbolje.

X-LIFE DOKAZANO BOLJE!

X- life je Schaeffler-ova oznaka kvaliteta koja se koristi kao dodatak u oznaci proizvoda.

X-life je oznaka kvaliteta za proizvode brendova FAG i INA sa dodatnim poboljšanim performansama.

One su karakterisane sa većom dinamičkom nosivošću, produženim radnim vekom kao i dužim kontinuiranim radom u poređenju sa običnim proizvodima bez ove oznake.

Ovo se postiže optimizacijom unutrašnje konstrukcije ležaja i korišćenjem nove inovativne tehnologije koja proizvodi bolje i ujednačenije kontaktne površine što garantuje ravnomernu raspodelu sile unutar ležaja. 

Shodno tome, X-life ležajevi doprinose značajno generalnom povećanju profitabilnosti kada se uporedi sa cenom koštanja.