PRETRAGA PO OZNACI

PRETRAGA PO VELIČINI

NOVOSTI NOVOSTI

NOVO U PONUDI!

March 26, 2020 14:07

BLACK SERIES Y-LEŽAJEVI - za sve potrebe

 

OPTIMA doo, prateći potrebe tržišta, proširila je svoj prodajni asortiman SCHAEFFLER-ovom BLACK SERIES Y-LEŽAJEVA.

Osim dokazanog kvaliteta, SCHAEFFLER se potrudio da svoje korisnike zadovolji i apsolutno konkurentim cenama.

Pored pomenutih faktora, BLACK SERIES Y-LEŽAJEVI  kao prednost u odnosu na konkurenciju nudi proizvode presvučene posebnom zaštitnom presvlakom koja obezbedjuje otpornost na koroziju i smanjuje habanje.

Nastala kao odgovor na povećanu potražnju kugličnih ležajeva i kućišta proizvedenim u skladu sa Japanskim Industrijskim Standardnom (JIS), BLACK SERIES je najbolje rešenje za vaše potrebe.

KATALOG BLACK SERIES

ISPLATIVA, TIHA I SAVRŠENO ZAPTIVENA!

Opširnije

Obaveštavamo sve naše partnere da je OPTIMA doo, usled nastale situacije prouzrokovane virusom COVID-19, preduzela mere zaštite i prvencije.

  • Skraćeno radno vreme

           RADNIM DANIMA   08h - 15h  

           SUBOTA                   08h - 12h

  • Maloprodajni objekat otvoren je samo za hitne slučajeve i funkcioniše po posebnoj proceduri
  • Isporuka brzim poštama ustaljenim režimom uz prijem narudzbine za tekući dan do 13h

BUDI ODGOVORAN, ZAŠTITI SEBE, SVOJE NAJBLIŽE I SVOJE PRIJATELJE!

Opširnije

Jedan od uzroka stradanja vaših ležajeva jeste njihova nepravilna montaža.

Kao vodeći svetski proizvođač ležajeva SCHAEFFLER grupa (INA,FAG) daje smernice za odabir alata kako bih pravilno izvršili montažu i demontažu ležajeva.

Među najboljim uređajima za pravilnu i brzu montažu ležajeva najrazličitijih dimenzija su SCHAEFFLER indukcioni grejači HEATER serije koji se, pored zagrevanja ležajeva i zupčanika, mogu koristiti za zagrevanje različitih delova prstenastog oblika. 

Preuzmite brošuru metoda montaže i demontaže za svaki od tipova ležajeva i budite sigurni da je upravo način na koji Vi i Vaše kolege vršite ove procese onaj ispravan.

METODE MONTAŽE I DEMONTAŽE LEŽAJEVA

Opširnije

INDUKCIONI GREJAČI HEATER

August 31, 2019 12:54

Schaeffler group-a kao vodeći proizvođač najkvalitetnijih ležajeva i ostalog programa u okviru svog asortimana, nudi i prateću opremu za montažu i demontažu ležajeva.

Schaeffler HEATER indukcioni grejači predstavljaju najsavremenije uređaje za zagrevanje ležajeva, zupčanika i drugih metalnih elemenata prstenastog oblika prilikom montaže.

Sa svim svojim naprednim funkcijama, pre svega funkcijom Delta-T, HEATER indukcioni grejači omogućuju pravilnu montažu definisanjem temperaturne razlike između spoljasnjeg i unutrašnjeg dela elementa koji se zagreva. Na taj način sprečavamo mogućnost oštećenja elemenata koji se zagrevaju i stičemo sve preduslove za pravilnu montažu.

OBEZBEDITE SIGURNOST, POVEĆAJTE POUZDANOST, UŠTEDITE VREME, POVEĆAJTE EFIKASNOST PROCESA MONTAŽE - KORISTITE HEATER INDUKCIONI GREJAČ

HEATER BROCHURE

HEATER INDUKCIONI GREJAČI

Opširnije

Koristite adekvatnu mast, predviđenu uslovima rada Vaših ležajeva?

Uzrok 60% slučajeva prevremenog stradanja ležajeva je neadekvatno podmazivanje i odabir masti!

SCHAEFFLER ARCANOL program Vam nudi širok spektar masti za različite uslove eksploatacije ležajeva, ispitanih na najzahtevnijim testnim stanicama specijalno konstruisanim i prilagođenim realnim uslovima rada ležajeva.

ADEKVATNO PODMAZIVANJE - DUŽI VEK TRAJANJA VAŠIH LEŽAJEVA

ARCANOL ROLLING BEARING GREASES

Za više informacija kontaktirajte naše stručno osoblje.

Opširnije

STOP FALSIFIKOVANIM LEŽAJEVIMA

June 4, 2019 10:10

Optima doo, kao ovlašćeni uvoznik i distributer vodećih svetskih brendova u programu ležajeva, linearne tehnike, semeringa i pratećih elemenata ozbiljno se bori sa jako popularnim trendom na tržištu, FALSIFIKOVANIM LEŽAJEVIMA.

Došli smo u posed falsifikovanih ležajeva koji preplavljuju tržište i koji narušavaju ugled velikih svetskih kompanija koje propagiraju i nude isključivo kvalitet!

KUPUJTE KOD OVLAŠĆENIH DISTRIBUTERA, OBEZBEDITE POUZDANOST I SIGURNOST! 

STOP FALSIFIKOVANIM LEŽAJEVIMA!

Opširnije

OPTIMA doo , nakon više od 15 godina web prisustva preko naše web stranice, pratila je potrebe naših klijenata i vodeći se njima kao i prateći nove IT mogućnosti, osavremenila je web stranicu, i uz niz novih naprednih funkcija, omogućila lakšu pretragu, pristup tehničkim crtežima i podacima proizvođača ležajeva, semeringa i drugih artikala.

Budite deo OPTIMA WEB TIMA!

 

Opširnije

Optima doo, kao ovlašćeni distributer Schaeffler grupe više od 20 godina, imala je čast da bude deo skupa najuspešnijih distributera Schaeffler-a na svetu.

Dr. Stefan Spindler, CEO Industrial na uspešnom događaju  Distributor days ’19:

,,Snažno partnerstvo je ključ našeg poslovanja. Lični kontakt je veoma važan za izgradnju I održavanje takvih partnerstava I pomoći će nam da nastavimo da razvijamo naš zajednički posao.”

Opširnije

VIDEO VIDEO

Stop falsifikovanim ležajevima

Ne dozvolite da vas lako prevare, jer je u pitanju vaš novac. U kratkom videu naučite kako da razlikujete original od falsifikata i zaštite sebe od loših proizvoda. Kupujte kod proverenih distributera ulagajući u kvalitet i sopstvenu bezbednost.


Kupujte kod ovlašćenog distributera - obezbedite sigurnost

Saznajte na koji način se jedna od vodećih svetskih kompanija za proizvodnju ležajeva, SCHAEFFLER (INA, FAG), bori protiv korumpiranog tržišta i kako čini sve da svojim potrošačima pruži samo ono najbolje.


X-LIFE DOKAZANO BOLJE!

X- life je Schaeffler-ova oznaka kvaliteta koja se koristi kao dodatak u oznaci proizvoda.

X-life je oznaka kvaliteta za proizvode brendova FAG i INA sa dodatnim poboljšanim performansama.

One su karakterisane sa većom dinamičkom nosivošću, produženim radnim vekom kao i dužim kontinuiranim radom u poređenju sa običnim proizvodima bez ove oznake.

Ovo se postiže optimizacijom unutrašnje konstrukcije ležaja i korišćenjem nove inovativne tehnologije koja proizvodi bolje i ujednačenije kontaktne površine što garantuje ravnomernu raspodelu sile unutar ležaja. 

Shodno tome, X-life ležajevi doprinose značajno generalnom povećanju profitabilnosti kada se uporedi sa cenom koštanja.